İLGİNÇ ANILARIMIZ İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

TAYLAND




Tayland 13 yıldır gidip geldiğimiz kış tatillerini geçirdiğimiz ve  birçok şehirinde anılarımzın olduğu bir ülke.O nedenle tabi yazacak çok şey var.O nedenle gezilerimizi ve anılarımız iki ana başlık altında toparlamaya çalıştım.

1-TAYLAND HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Yukarıdaki linkte Tayland hakkında merak ettiğiniz her türlü detay bilgiyi bulabilirsiniz.

2-TAYLAND'DA NASIL GEZİLİR NERELERİ GÖRMEK LAZIM

Aşağıdaki haritada görülen  şehirleri ve adaları gezdik tabi  13 yılda .Bazı yerlerde daha uzun kaldık daha doğrusu yaşadık diğer yerlere de gezme amaçlı gittik geldik.

Haritada da görüldüğü gibi 3 Ayrı ana bölge var gezilecek.Her birinin özelliği ayrı. Kuzey Tayland daha çok tarihi ve tapınakları ile öne çıkarken Orta Tayland hem tarihi hem de Tayland Körfezinde Bangkok'a yakın konumda bulunan turistik adaları ile önemli bir turizm bölgesi.Ama tabi ki turisti en çok cezbeden Güney Tayland bölgesi ve oradaki adalar.O nedenle ilgi alanınıza göre nereden başlıyacağınıza ve önceliği nereye vereceğinize karar verebilirsiniz.

1-BANGKOK VE CİVARI(orta tayland)

A-BANGKOK

Bangkok bir kesişme noktası olduğu için sayısız kereler gittik geldik kaldık.Hem tarihi yapıları hem de çağdaş mimarisi ve çarşı pazarları ile Bangkok büyük bir enterenasyonal metropolitan.O nedenle daha detaylı yazdım.Yukarıdaki  linkten ulaşabilirsiniz.


B-ORTA TAYLAND
                                                                    


Ayutthaya, Kanchanaburi
Pattaya,Koh Samet,Koh Chang
Bu bölümde Ayutthaya ve Kanchanaburi gibi tarihi yerleşimleri ve Pattaya,Koh Chang ve Koh Samet adası gibi Bangkok'a yakın turist merkezleri,Cha Am ve Hua Hin gibi genellikle Bangkok zenginlerinin ve Kraliyet ailesinin tatil yaptığı yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.



2-GÜNEY TAYLAND

Tabi birçok turisitin olduğu gibi bizim favorimiz de Güney Tayland.Gezilecek birçok adası var,hava güzel deniz temiz cennet gibi plajları ve koyları var dünyaca meşhur.Bu adalardan bir bölümü ve en meşhurları Andaman Denizinde bulunuyor.Bu grubun içerisinde tabi Phuket başta olmak üzere Koh Lanta,Koh Lipe ,Koh Jum,Koh Pipi adalarını ve AouNang sahillerini sayabiliriz.Buraya Bangkok'tan ulaşım kolay uçak ile 2.5 saatlik bir yolculuktan sonra Krabi'ye ulaşabilir oradan da bu adalara tekne veya kara yolu ile geçebilirsiniz.Eğer 12 saatlik bir otobüs yolculuğuna dayanabilirseniz 20 kişilik turist otobüsleri var Bangkok'ta  kaldığınız otele yakın bir acenteden ayarlayabilirsiniz.Tabi Phuket başlı başına bir şehir oraya diğer ülkelerden bile direkt uçuş var.


                                                                                      

Koh Lanta
Krabi-Aou Nang-Koh  Jum
Resimlerin üzerine tıklayarak detaylı  bilgiye ulaşabilirsiniz.
13 yıl boyunca en fazla zaman geçirdiğimiz yerler olduğu için detay ve anı çok birikmiş.




       


Phuket
Ada gruplarından en popülerlerinden bazıları da Tayland körfezine bakıyor.Bu adalar Koh Phangan,Koh Samui ve Koh Tao.Bu adalara da en kolay gidiş iki türlü.Ya direkt Chumphon şehrine Bangkok'tan uçakla gidip teknelere binmek ki şehirde de bir gece kalınabilir tipik bir tay şehri.Veya Surat Thani şehrine trenle gidip oradan adalara ulaşmak.Genellikle turist olarak kısıtlı sürelerde gelenler önce Krabi'ye geliyor oradaki adalardan sonra bir turizm şirketine başvurarak diğer tarafa geçiyor.Firmalar sizi paketleyip adrese teslim ediyor.














Hiç yorum yok:

BANA ULAŞIN.......

Ad

E-posta *

Mesaj *

BOYADIĞIM MERCAN TAŞLARI