İLGİNÇ ANILARIMIZ İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Hong Kong



Biz Hong Kong'a Macau'dan feribotla gittik.Süre 55-60 dakika kadar.Çok rahat ve kaliteli bir yolculuk yaptık.Macau Kowloon limanları arası tek kişi feribot fiyatı 20 dolar.

Gitmeden önce Hong Kong'un ana karaya bağlı Kowloon  bölgesinde mi yoksa adada mı kalalım diye araştırma yaptık.Kowloon'da karar kıldık.Esasında adada da kalınır imiş,çok da fark etmiyor her iki taraf ta hareketli ,canlı ulaşım çok rahat.Hong Kong ta bu iki yer Central ve Tsim Sha Tsui durakları olarak anılyor.


OTELLER
Hong Kong çok pahalı bir şehir.Özellikle oteller ve kaliteli restoranlar gerçekten çok pahalı.Her katı bir otele ayrılmış eski pasajlar var.Penceresiz hücre gibi odalarda bir gece 100 dolar.Biz ne ile karşılaşacağımızı bilmeden öyle bir otelde yer ayırttık.Odamızın tek önemli özelliği merkezi olması idi yer değiştirmek istesek de bu sefer de oteller dolu olduğu için kaderimize razı olduk 5 gece kaldık o otelde.Ama internet ,sıcak su vardı,iyi kötü kahvaltı da servis ediliyordu sadece odamız çok küçüktü.Başımıza gelen ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Hongkong tabi çok enternasyonel bir şehir.Bu nedenle her dinden insanlar yaşıyor,azınlıkta olsa bile müslümanlar hatta cami bile var.Ben yalnız alışverişe gittiğim bir ara otel sahibi Selçuk'a sizden başka bir Türk daha kalıyor bu otelde demiş oda numarasını vermiş.Eşim de merak etmiş merhaba demek istemiş.Karşılaştığı Türk arkadaş o sırada odada çiğ köfte yoğuruyormuş............................no comment.Selçuk'a ikram etmiş filan.


Hong Kong ta tabi gezilecek bir sürü yer var.Biz daha çok şehri halkın arasına  karışarak ,otobüse binerek şehri keşfetmekten  daha çok keyif alıyoruz.

Hong Kong'un ikinci önemli özelliği  de tabi kalabalığı. Aşağıdaki resim biz otobüste iken iş çıkışı saatinde çekildi.








Ayrıca Hong Kong her  ülkeden ve  milletten insanların yaşadığı enternasyonal yatırımların ve ticaretin yapıldığı bir merkez olması nedeni ile geri kalmış civar ülkelerden özellikle de Filipinler'den göç almış.Hizmet sektörü %90 Filipinli.Yukarıdaki iki kare hafta sonu izin kullanan ve gidecek yeri olmayan Filipiin'li ev hizmetlilerinin sosyalleşmek için kullandıkları metro ve otobüs durakları.Herkes yerlerde yayılmış piknik yapıyor kağıt oynuyor.Biz bu konuyu orada bekleyen kadınlara sorarak oğrendik.







Mart ayinda Tayland'dan ani bir kararla soğuk iklime gidince aşağıdaki   resim gibi komik görüntüler çıktı.
Altta şort üstte oradan alınmış rüzgarlik Bu iki resim de Kowloon sahilinde  cekildi.
Karşıdan görülen Hong Kong adası



Bu promenadın bir adı da Avenue de Stars (artistler yolu)
Kaldırımda Hongkong'u ziyaret eden dünyaca ünlü sanatçıların el izlerini görmek mümkün.
Hongkong'un şehir merkezinde herkes tarafından  bilinen büyük alışveriş merkezleri ve gökdelenleri dışında  bence en görülesi yerleri güney kıyıları ve plajları.Merkezden ve  bindiğimiz bir otobüsle sırasıyla Aberdeen,Stanley ve Repulse Bay koylarina gittik.Doğal güzellikleri,deniz kenarındaki şık restoranları ve hediyelik standları ile çok keyifli yerler.




Repulse Bay deki turist gezinti teknesi



Hong Kong'a gidip de Peak' a yani Hong Kong'un zirvesine çıkmadan olmaz.4 gun boyunca havanın açmasını bekledik bu görüntüyü elde etmek için ama deydi.Zirveye tramvayla çıkıyorsunuz.En tepedeki gezinti tereslarındaki görüntüler muhteşem.






Hong Kong ta yeme içme ve gece barları dunya capinda.Her milleten Hongkong'lularin bir araya geldigi bu mekanlar Hong Kong'un belirli sokaklarında toplanmiş.Asağıda meşhur restoran caddelerinden Minden Avenue görülüyor.
Ayrica Hong Kong'un en önemli yeme içme merkezlerinden biri de Lan Kwai Fong caddesi.Burada yaklasik 80 restoran bulunuyor.Her çeşit mutfağın bulunduğu restoranlar ve barlar herzaman kalabalık.
 







Hiç yorum yok:

BANA ULAŞIN.......

Ad

E-posta *

Mesaj *

BOYADIĞIM MERCAN TAŞLARI