İLGİNÇ ANILARIMIZ İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

SİNGAPUR


Biz Singapur'a 2007 yılında gittik.İlk Asya seyahatimizde.Koh Lanta adasından dönüşümüzde birkaç gün Bangkok'ta kaldıktan sonra büyük çantalarımızı otelin emanetine bırakarak Singapur,Melaka ve Kualalumpur turumuza çıktık.

Havaalanına iner inmez ilk dikkatimizi çeken şey bütün taksilerde GPS olmasıydı.Singapur dünya başkentlerinden.Yabancı misyonların çok rağbet ettiği yatırım yaptığı  bir Asya şehri.Yerleşim alanı dar olan ama çok katlı yapıların son derece ustaca  bir şekilde tasarlandığı ve o yoğunluğu size  hissetirmeyen bir şehir.Şehirdeki binaların hepsi ayrı bir mimari tasarım örneği .






O yüzden de eğer merkezde kalmak istiyorsanız konaklama çok pahalı.Biz rezervasyonumuzu Lonely Planet de bulduğumuz otel listesinden bakarak yaptık.Yerimiz gerçekten çok merkezi idi.Waterloo Caddesi üzerinde idi.Ama taksi şöförü dahi oteli bulmakta zorlandı çünki Otel bir nevi guest house 'dı. Bir binanın 6,7,ve 8.katında idi.Uzun süre kalan öğrenciler vardı.Banyosu dışarıda olan dorm tipi odalar bile vardı.Kahvaltısı son derecede basitti.(Çay,yumurta,ekmek,tereyağ,bal).Ama bizim odamız çok büyük,klasik dolap ve aksesuarlarla süslü tertemiz banyosu olan otelin 2 çift kişilik odalarından biriydi.Odamızda bardak tabak çanak bile vardı.Biz marketten kendimize peynir domates takviyesi bile yaptık.


Orchard Road ve civarı alışveriş merkezi bir sürü çarşı restoran hepsi bu yol ve onu kesen caddeler üzerinde.En önemli özellik ise şehrin altında dolaşabileceğiniz bir şehir daha var neredeyse klimalı.Caddeye belirli yerlerden çıkışlar verilmiş.Cadde üzerinde ise yürüme yollarının tamamının üstü kapalı güneşe karşı önlem alınmış.








Bugis  civarı kafeler,restoranlar ve hediyelik eşyalarla modern şirin bir merkez.Bizim otel oraya çok yakındı.Bir üçgen içinde heryere yürüyerek ulaşabiliyorsun.Metro ve otobüs durakları çok yakın.










Ford Cunning Parkı içinde değişik botanik türlerinin olduğu,şehre nefes aldıran bir yeşil bant.Ana merkez Orchard  ile Clarke Quay'i birbirine bağlıyor.İçinde küçük şık müze tarzı yapılar var.Parktan Clarke Quay'e kadar mesafe 15 dakika filan.
















Clarke Quay için Singapur'un kalbi diyebiliriz.Singapur nehrinin ağzında bulunan bu iskele ve kordon boyunca yürüyüş yapabilir,tekne  ile gezebilirsiniz.Ayrıca nehır kenarındaki restoranlar ve barlar gece olunca ayrı bir havaya bürünüyor.Biz önce zevkli bir tekne turundan sonrra akşam yemeğimizi şık bir restoranda yedik.Bizim için hele hele asyada ilk yılımız olduğu için menu çok değişik geldi ahbap olduğumuz yan masadaki çinli aile bizim için  sipariş verdi.Oradaki en enteresan anımız ise peçete olayı.
Masada peçete yoktu garsondan istedik.diğer yan masadaki avustralyalı çiftin de yokmuş onlar beklemesin diye bize gelenden onlara da ödünç verdik.Meğersem peçete paralıymış bu kural bütün Singapurda böyleymiş hesapta parasını ödedik.Hatta yandaki çift te bizden aldığı için mahçup oldu. O  günden sonra yanımda hep peçete taşıdım.









Raffles
Restore edilmiş bir mimari şaheser.3.faz restorasyonu halen devam eden otel kompleksinin ilk inşa yılı 1887.O günden beri Asyanın ikonu olan bu otelde ayrıca alışveriş merkezleri ve restoranlar da bulunmakta.Büyük salıncak ve manzara terası da görülmeye değer.Teras için önceden randevu almak lazım. Koloniel mimari şaheseri olan bu binanın iç tasarımı çok çarpıcı.

Sim-Lim Tower
Bencloeen'ın arka sokakları kuzeye doğru hint bölgesi.(little india diye anılıyor)Etrafta daha çok hint mağazasıve  restoranlari görüyorsunuz.Yine bu bölge elektronik eşya satan çok katlı alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölge.Sim Lim Tower da bunlardan biri Yürüme mesafesinde olanı.Bir diğeri ise Mustafa Centre.Oraya taksi ile gitmek lazım çok yakın değil.Ancak oralardan elektronik eşya almayı tavsiye etmem.Hem fiyatlar buraya çok yakın hem de garanti süresi belgesi enternasyonel olmuyor çoğunlukla.Ayrıca her an kandırılma riskiniz var fiyatlar çok değişken.

Dini inanışlar ve tapınaklar

Malezya ve Singapurun ortak özelliği 3 ayrı ırkın birarada serbestçe yaşaması.Her ikisinde de ticaret çinlilerin elinde çok zengin yaşayan modern gösterişli çinliler orda.İkinci sırada ise hint nüfusu geliyor.Elektronik ticareti onların elinde.Müslüman topluluk ise Malezyaya kıyasla nüfus olarak  daha az.Ama halal restoranları mescitlerı her yerde görebilirsiniz.Özellikle Hindu ve Çin tapınakları dış ve iç süslemeleri ve sıkça yapılan ayinleri ile ilginç ve görülmeye değer.





Singapur'da tabi gezilecek çok yer var.En önemli 2 turistik tura biz de katıldık.Birincisi Sentoza Adasına ziyaret ikincisi ise gece safarisi.Her ikisi de size paket halinde sunulan turlar.






Sentoza Adası Turu 
Teleferikle (15 usd civarında) adaya geçiyorsunuz.Orada sizi Akvaryum Kelebekler ve Böcekler müzesi,Yunusların Gösterisi gibi bir çok aktivite bekliyor.


Gece Safarisi ise ilginç.Sizi şehrin belirli bölgelerindeki otobüs durakalarından alıyorlar veya otelde kayıt yaptırıyorsunuz oradan alıyorlar. .Şehir dışında bir merkezde toplanıyorsunuz ateş dansı gösterisi ve sirke benzer başka bir gösteriden sonra gece trenine biniyorsunuz.Bazı  hayvanları yakından görmek için görevli denetiminde trenden inip resim çekebiliyorsunuz. Diğerlerini özellikle tehlikeli olanları  ise şanslıysanız trenin camından görebiliyorsunuz.2 dilden konuşan yayınla nereden geçtiğinizi takip edebiliyorsunuz.




















.





Hiç yorum yok:

BANA ULAŞIN.......

Ad

E-posta *

Mesaj *

BOYADIĞIM MERCAN TAŞLARI