İLGİNÇ ANILARIMIZ İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

MACAU



Biz Macau'ya 2010 yılında Macau,Hong Kong ve Filipinler gezimizde Bangkok'tan bilet alarak gittik.
Macau da nereden çıktı derseniz tabi ki çok turistik değil,çekik gözlü olmayan bir biz  vardık herhalde ortalıkta  dolaşan.Turistlerin büyük bir bölümü paket turla Çin den geliyor.Ayrıca Japonya Tayland ve Kore'den de gelen Asyalı turistler var.Bizim otelin sahibesi Çin asıllı; biz Lanta'dayken o  kızıyla gitti geldi biz de merak ettik Hong Kong dan önce oraya uğrayalım istedik.İyi ki de gitmişiz.
Çünki Kumarahane olayı ilginç ayrıca Macau Portekizlilerden kalma yapıları zengin kültürü ve şık temiz sokakları ile görülesi bir şehir.
1-Kumarhaneler





Kumar oynayan irili ufaklı yaşlı genç bütün çinlileri Macau'da görebilrsiniz. Asya'nın Las Vegas'ı dedikleri kadar var.5+yıldızlı bütün otellerin bir kaç katı son derecede lüks döşenmiş çok geniş bir alana yayılı kumarhanelere ayrılmış.Her Kumarhanenin diğer kumarhaneye ücretsiz servis araçları var.Canınız sıkıldı mı birinden diğerine rahatlıkla girebiliyorsunuz.Ayrıca kumarhanelere giriş de ücretsiz ve serbest.Sadece ve tabi ki kumar oynatılan alanda fotoğraf çekemiyorsunuz onun dışındaki alanlarda rahatsınız.



Yukarıda girişini gördüğünüz Garand Lisboa 1970 te yapılmış. Macau'nun en yüksek binası niteliğinde.İlk yapıldığında 12 katmış.430 otel odası varmış 430 da kumar masası ayrıca 730 adet tilt makinası varmış.Kumarhanenin içine girdik çinli kumarbaz kalabalıklığı inanılmaz.İç dekorasyon muhteşem ancak yerler yiyecek artık vs ile çok kirliydi.O kadar kalabalığa normal.




 Lisboa Şehrin tipik silüetini oluşturuyor.



2-Şehrin Dokusu ve Görülecek yerler

Kumarhaneler dışında Macau'yu ilginç kılan özellik 500 yıl süre ile Portekiz Kolonisi olmasının verdiği portekiz kültürü,mimarisi ve mutfağı.Çin ve portekiz etkisi değişik bir sentez ortaya çıkarmış.Eski ile yeninin çin kültürü ile portekiz kültürünün içi içe olduğu bir şehir.


Yukarıda 17.yuzyıldan kalan St Paul kilisesinin yangından sonra kalan fasadı.







İçerisinde alışveriş merkezi ve restoran ve sinemalar olan tepesinde döner restoranı ve seyir terası olan kule 
Macau'nun simgesi.


Tipik desenli döşenmiş yer parkeleri ile Sanado Meydanı ve çevreleyen şık dükkanlar Portekiz mimarisi örneği.Ayrica Macau'da en cok dikkat ceken de eczanelerin coklugu.Cinden gelen turistler bavul bavul ilac aliyorlardi.Acik pazar olmasindan dolayi ilac cok ucuzmus.







Macau'ya gitmişken Venetian 'i görmeden olmaz.Son zamanlarda birçok turistik yerde
benzeri yapılan küçük Venedik içindeki yapay göller,gondollar ve bünyesindeki otel kumarhane ve çarşıları ile gezilmeye değer.Kapalı bir mekanda yapay gökyüzü ile açıkta geziyormuş gibi hissediyorsunuz.




Bu görüntüler de ana karadan bağlantısı olan Taipa Adasından.Kolonial Portekiz evleri ile Çin tapınaklarının kültür mirası olarak korunduğu Kumarhanelerden uzak şirin bir turistik merkez.Resimler içinde seramik süslemeleri barındıran bir portekiz restoranından.









Biz Macau'da 3 yıldızlı Best Western otelde kaldık.
Yerimizi booking.com dan ayarladık.Yerimiz çok merkezi idi,otelimiz çok rahat ve temizdi.Best Western'ler de bir zincir olduğu için belirli bir standartları var.

Hiç yorum yok:

BANA ULAŞIN.......

Ad

E-posta *

Mesaj *

BOYADIĞIM MERCAN TAŞLARI