İLGİNÇ ANILARIMIZ İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

BALİ

BALİ !!!!!Bir Ritueller diyarı.
Burada Bali hakkında en çok bilinen 5+ yıldızlı egzotik otelleri ile bir Balayı Cenneti olması ama bana göre bambaşka bir cennet.
Sekiz tanrıya inanan,hergün muz yapraklarından yapılan çiçeklerin özenle hazırlanıp tütsülerle sunaklara kadınların başı üzerinde taşındığı bir ada.
Hala şehir merkezinde ustaca ve günümüzde yapılmış ahşap ve taş oyma tanrı heykellerinin mitolojik yaratıkların sergilendiği,eski tapınakların  ada halkı tarafından sıkça kullanıldığı bir cennet.











Baliye giderseniz kalacağınız değişik yerler var.Ama en güzeli Denpasar'a en yakın olan Kuta Beach'ten başlayarak adanın tamamını gezmek.Adada çok önemli tapınaklar,göletler volkanik yapılar ve mağaralar var.Ayrıca bazı sahilleri su altı zenginliği açısından görülmeye değer.Kendiniz araç kiralarsanız çok kolay değil çünki yollarda işaret olmadığı için kaybolabilirsiniz.Ama şöförlü klimalı lüks arabaları,minivanları  çok uygun fiyatlara (20 usd gunluk) kiralamak mümkün ve kolay.










 1-Kuta beach,Uluwatu Tapınağı ve Nusa Dua plajı


Biz Bali'de Önce Kuta Beach' te kaldık. Kuta Denpasar'a yani şehir merkezine 10 km mesafede.Hava alanından taksiye bindik.Ölü sezon olduğu için rezervasyonsuz gittik.Plaja paralel birkaç güzel otele baktık taksi şoförü bekledi.Sonuçta denize yürüme mesafesinde yüzme havuzlu çok otantik bir otele yerleştik.Kuta Beach kite surfing ve board surfing için çok uygun.Denize girmek keyifli değil.Gün batımı çok güzel.Kaliteli restoranları ve alışveriş merkezleri var.




Oradan taksi ile Uluwatu tapınağına giderek  oradaki günbatımı ayinini izledik.Tabi içeri girerken maymunlar konusunda uyarılıyorsunuz.Tapınaktaki ayin enteresan günbatımı ile birleşince her ne kadar turistik te olsa havaya giriyorsunuz.


Uluwatu Tapınağı bir kaya üzerine kurulmuş hint okyanusuna bakan bir deniz tapınağı.Manzaralar ve doğal güzellikler etkileyici.





Ayrıca bir günü de Nusa Dua plajına ayırdık.Bize göre deniz çok temiz değildi ama çok süper otellerin sıralandığı bu sahil görülmeye değer.

2-Ubud

Bali'de mutlaka görülmesi gereken bir lokasyon.Sanat ve egzotizm birleşmiş.Çevredeki galeriler,tapınaklar,tahta ve mermer el işçiliği yapan atölyeleri ile ilginç bir yer.Biz Ubud'a Kuta dan kalkan bir turist otobüsü ile gittik.Yükümüz az olduğu için sırt çantalarımızla geze geze şehir merkezine yakın yine yüzme havuzlu egzotik bir otele yerleştik.Zaten bütün otellerin çok güzel bahçeleri var tropik bitkilerle süslü.Ubud'da Hollandalı misyonerler'in etkisi altında Bali'li santaçıların oralara özgü resim ve minyatür çalışmalarını sergilendiği müzeleri ,motor kiralıyarak civardaki taş ve ahşap oyma atölyelerini,civardaki tapınakları,Kutsal Maymun Ormanını gezdik.Monkey Forest  Ubud'da korunmaya alınmış bir bölge olup içinde tapınaklar bulunan,çeşitli maymun türlerinin barındığı ve  serbest olarak dolaştığı bir parktır.Maymunlar zararsızdı ancak cep telefonlarınızı saklayın dediler.






Bali'deki tahta ve taş oyma tanrılar hala günümüzde yapılıyor.8 tanrısı olan Bali'lilerin Rituelleri de ilginç.


3-Bali Tapınakları 
Lovina plajına  plaja gitmek için Ubud'dan taksi-jip kiraladık.Şöförümüz bize yolumuz üzerindeki pirinç tarlalarını,önemli tapınakları  göstererek rehberlik yaptı.Bali'de çok etkileyici hatta büyüleyici doğal güzellikler içerisinde,göl kenarlarında tapınaklar var.Buralara girerken düzgün kıyafet lazım bazılarında giysileri kendileri veriyor.Lovina Plajında beklediğimizi bulamadık.Bir gece kaldıktan sonra yine başka lüks bir jip kiralıyarak Amed Plajına doğru yola çıktık.




ULUN DANU BERATAN TEMPLE
Beratan Gölü kıyısında resimsel bir görünümü olan tapınak hergün yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.







 TAMAN AYUN TEMPLE
Doğal güzelliklerle çevrili  ,içerisinde süs havuzları parklar bulunan insanın içine huzur veren bir kompleks.






BESAKIH TEMPLE 
Bali'nin 1000 yıllık Tapınağı eğimli bir arazi üzerine kurulu.İçinde 18 ayrı tapınağı barındıran Bali'nin en büyük en kutsal tapınağı.Üst kademelerinden şahane doğal manzaralar var.






PURA TIRTA TEMPLE
Doğal Suyun kutsal etkisi olduğu inancı var.Bu tapınakta yıkanarak kutsandığına inanıyor insanlar.





4-Amed Plajı

Bali'deki son durağımız Amed oldu.Bali yerlilerinin en temiz, en güzel plaj olarak nitlendirdiği Amed'e yine taksi kiralıyarak gittik.Yol üzerinde şoförümüz Batık bir Uçak Enkazına bakmak istersek durabileceğini söyledi.Selçuk arabadaki snorkelle daldı ben bekledim.Çok ta önemli

ve enteresan değilmiş ama bakmadan geçemedik.Mart ayı çok turistik bir mevsim değilmiş Endonezya'da o nedenle oteller boştu.



otelimizin bahçesi ve bungalowlar
Yine çok egzotik,güzel bahçesi olan yüzme havuzlu denize sıfır bir otele yerleştik. Amed güzel bir kasaba manzaralı tepeleri güzel butik otelleri ve restoranları ile şirin bir yer.
otelin restoranı
Amed'de kaldığımız lüks otelin plaj boyunca yüksek duvarları vardı.Bir kapı ile plaja çıkıyordunuz kapıda bekçi vardı.Nedenini sonra anladık.Bali halkı bizim gözlemlediğimize göre biraz vahşi.Sizi uzaylı gibi görüyorlar.Plaja çıkınca anladık.Eşimin gümüş bileziği maske paletini istediler,bakışlarından rahatsız olduk.Tayland'daki rahatlıktan sonra enteresan geldi.Belki düşük sezon nedeni  ile cesaret almış olabilirler.Ama denizin altı mercan kayalıkları ile doluydu maske palet ile mükemmel görüntüler yakaladık.











BANA ULAŞIN.......

Ad

E-posta *

Mesaj *

BOYADIĞIM MERCAN TAŞLARI